Zes redenen om Italiaans te leren

italiaans leren

De Italiaanse Riviera is een zeer populaire vakantiebestemming. In dit land van ‘melk en honing’ is het altijd lekker weer, geniet je van la dolce vita, de mooie natuur en de heerlijke kust. Geen wonder dat er veel Nederlanders zijn blijven ‘hangen’. Maar of je er nu op vakantie gaat of je er wil vestigen, het is er veel leuker als je een goed woordje Italiaans spreekt. Want het is niet alleen praktischer, je maakt ook veel meer contact met de mensen en de omgeving! Wist je dat Italiaans één van de vier meest bestudeerde talen in de wereld is? Hieronder geven we je zes redenen om zelf ook Italiaans te leren!

 

1. Het is een mooie taal

De eerste reden om de Italiaanse taal te leren is vanwege de schoonheid ervan. Het is een zangerige, passievolle taal met mooie, open klanken. Doordat het een temperamentvolle en expressieve taal is, leent het zich ook heel goed voor muziek. Het zal je dan ook niet verbazen dat de opera oorspronkelijk uit Italië komt en is ontstaan rond 1600 in Florence.

 

2. Praktisch Door online cursussen Italiaans te doen, wordt alles veel makkelijker. Als je kunt communiceren, zijn alle praktische aangelegenheden veel sneller en duidelijker. Zo is het handig tijdens een bezoek aan de supermarkt of wanneer je jouw pasta of cappuccino wil bestellen in een restaurant. Ook de weg vragen of afdingen in een winkel is ineens een veel minder grote uitdaging.

 

3. Werk/wonen

Woon je in Italië of heb je via je werk vaak contact met Italianen, dan is het echt essentieel om Italiaans te leren. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan omdat je het contract of die afspraak niet goed hebt begrepen.

 

4. Sneller contact met de locals

Italianen maken graag even een praatje met elkaar en ook met jou! Als je ook terug kunt praten, maak je dus veel sneller en leuker contact. Dit geldt natuurlijk ook wanneer je Italiaanse vrienden, familie of partner hebt.

 

5. Italiaanse liedjes meezingen

Misschien is dit niet voor iedereen echt belangrijk, maar het is natuurlijk wel heel lekker als je echt met al die Italiaanse hits van Eros Ramazzotti of Laura Pausini kunt meezingen. Als je wat meer zangtalent hebt, kun je zelfs Pavarotti en Bocelli bijhouden. Het leuke is dat je nu óók nog begrijpt waar het over gaat!

 

6. Italiaans koken

Houd je van kokkerellen? De Italiaanse keuken is heel befaamd. Als je het leuk vindt om nieuwe recepten uit te proberen, gaat er een wereld voor je open wanneer je gewoon in het Italiaans recepten kunt lezen en kookvideo’s kunt bekijken. Dan worden jouw kookkunsten nog meer delizioso!

 

Hoe pak je het aan?

Hebben we je inmiddels overtuigd? Dan zit je nu misschien met de volgende vraag: waar kun je terecht om echt goed Italiaans te leren en hoe pas je dat in je drukke leven in? Heel eenvoudig! Bij Superprof kies je één van de kundige leerkrachten voor privéles. Dat is de beste manier om een nieuwe taal zo snel mogelijk onder de knie te krijgen. Je kunt kiezen voor les op locatie of online, via de webcam. Door het één-op-één contact met je leraar leer je razendsnel terwijl je studeert en les krijgt op de momenten en plaats die jij wil.

 

La lingua dei gesti

Een belangrijk onderdeel van de Italiaanse taal zijn de handgebaren; de gesti. Je Italiaanse taalbeheersing is pas echt compleet als je ook deze gebaren onder knie hebt. Erg handig in het verkeer bijvoorbeeld. Hoe dan ook, met een online cursus van Superprof lukt het je perfetto!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.