Varen langs de Italiaanse kust

italiaanse kust varen

Vind je het maar niets om op een drukke camping of in een groot appartementencomplex te verblijven tijdens jouw vakantie? Dan neig je waarschijnlijk sneller naar een vakantiehuisje. Deze huisjes staan vaak wat meer afgezonderd, waardoor je helemaal tot rust komt in jouw omgeving. Vanaf dit huisje kun je er vervolgens op uit trekken om de omgeving te verkennen. Je kunt er echter ook voor kiezen om een regio of zelfs een heel land per boot te verkennen. Zo kun je bijvoorbeeld varen langs de Italiaanse kust. Lijkt dit je wel wat? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst vertellen wij jou namelijk alles wat je moet weten over varen langs de Italiaanse kust.

 

Moet je een vaarbewijs hebben?

In Italië kun je doorgaans zonder vaarbewijs met jouw boot op één van de vele meren varen. Op zee zijn de regels echter wat anders. Indien je wilt varen langs de Italiaanse kust, kan het namelijk zijn dat je wel over een vaarbewijs moet beschikken. Dit is sowieso nodig wanneer je een boot met een motor van meer dan 40 pk hebt gehuurd.

Ligt het vermogen van de door jou gehuurde boot lager? Dan betekent dit niet direct dat je zonder vaarbewijs de zee op mag. Indien je van plan bent om verder dan 6 knopen uit de kust te varen, moet je als schipper van de boot namelijk wel een vaarbewijs hebben. Het gaat in dit geval om vaarbewijs 2. Ga je met jouw eigen boot naar Italië om hier langs de kust te varen? Dan moet je al een vaarbewijs hebben wanneer jouw motor meer vermogen heeft dan 5 pk.

 

Wat moet er op de boot aanwezig zijn?

Heb je in Nederland een eigen boot, maar neem je deze niet mee naar Italië? Dan weet je waarschijnlijk precies wat er allemaal aanwezig moet zijn op het vaartuig. Voor wat betreft de verplichte zaken op een boot verschilt de Italiaanse wetgeving niet veel van de Nederlandse. Toch zijn er wel degelijk een aantal verschillen.

In Italië moet je bijvoorbeeld verplicht een anker met touw van 25 meter aan boord hebben. Ook is een pedel verplicht. Daarnaast moeten er brandblussers aanwezig zijn. Het aantal blussers hangt af van het vermogen van jouw boot. Hoe groter het vermogen, des te meer brandblussers je moet hebben. Verder moet er ook een waterdichte zaklantaarn en verbandtrommel aan boord zijn. Tot slot moet je over hulpmiddelen beschikken om noodsignalen af te geven. Ga je een boot huren om langs de Italiaanse kust te varen? Controleer dan altijd goed of dergelijke zaken aanwezig zijn. Indien je wel staande wordt gehouden op het water, ben jij namelijk degene die opdraait voor de kosten van het ontbreken van bepaalde zaken.

 

Een boot huren

Zonder boot kun je natuurlijk niet varen langs de Italiaanse kust. Heb je zelf geen boot? Dan betekent dit niet direct dat je dit plan maar in de ijskast moet zetten. Nee, want je kunt namelijk gewoon een boot huren. Langs de Italiaanse kust heb je hier talloze mogelijkheden voor. Zo kun je bijvoorbeeld naar een haven gaan om een boot te huren. In dat geval betaal je echter wel de hoofdprijs.

Wil je een boot huren in Italie voor een redelijk laag bedrag en ook nog eens zelf kiezen wat voor een boot je huurt? Dat kan op Clickandboat.com. Op deze website worden allerlei verschillende soorten boten te huur aangeboden. Er worden boten aangeboden door bedrijven, maar er zijn ook particulieren die hun boot verhuren om te kunnen varen langs de Italiaanse kust. Het is dus aan te raden om hier voor vertrek naar Italië al naar te kijken. In dat geval ben je namelijk aanzienlijk goedkoper uit dan wanneer je ter plekke op zoek gaat naar een boot. Zorg dus dat je voor vertrek een boot huurt, want dan houd je nog een leuk zakcentje over voor de rest van jouw vakantie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *