ZOAGLI

Deze stad, gelegen in de provincie Genua, ligt in een kleine baai langs de kustlijn tussen Chiavari en Rapallo, aan de monding van de rivier de Semorile. In de middeleeuwen stond de stad bekend om de productie van zijde en fluweel. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de stad flink beschadigd als gevolg van bombardementen. De twee wachttorens in het oosten en westen omsluiten de promenade. De twee kleine strandjes van de stad zijn bezaaid met kiezels. Zodoende is Zoagli een van de meest geïsoleerde steden van de Italiaanse Rivièra.

Als je de stad vanuit het binnenland wilt bereiken, moet je door het oostelijk deel van Portofino Park. Je kunt dan een pad volgen dat van de bovenste richel leidt naar het heiligdom van Montallegro maar je kunt ook in de richting van de zee lopen. Onderweg kom je dan langs de kleine dorpen Semorile, San Pietro en Sant’Ambrogio. De schilder Teramo Piaggio werd omstreeks 1490 in Zoagli geboren. Je kunt een drieluik van zijn hand bewonderen in de kerk van San Pietro Rovereto. Ezra Pound leefde in Sant’Ambrogio en niet ver weg, aan de weg naar Chiavari, kan je de villa zien van Sem Benelli, een beroemde auteur die een sterke binding had met Ligurië.

Handige links:
Zoagli – officiële website

CAMPINGS (advertenties)

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de mooie Bloemenrivièra? Bij ANWB camping pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > ANWBcamping.nl
Sunweb.nl
Sunweb heeft een groot aantal autovakanties naar de Italiaanse Rivièra in de aanbieding. Profiteer van veel vroegboekkorting!
Meer info > Sunweb.nl