VERNAZZA

Vernazza, gelegen in de provincie van La Spezia, heeft een rijke maritieme geschiedenis. In de 13de eeuw kregen de plaatselijke scheepswerven vele opdrachten van Genua. Ook leverde de stad verdedigingssystemen aan Genua zoals het Doria kasteel, de stadsmuren en drie wachttorens. Een echte bezienswaardigheid is de romaanse kerk van Santa Margherita di Antiochia die is gebouwd op een rots. Het kustgebied ligt in het Cinque Terre Nationaal Park en is een beschermd gebied. De Maemuna grot is een natuurlijk wonder. Je kunt de grot in per boot tot wel 50 meter ver.

Vernazza is het hart van een groot aantal wegen die alle kuststeden van de Cinque Terre met elkaar verbinden. Het heiligdom van de Madonna di Reggio, dat is gelegen tegen de heuvels, ligt op slechts een uurtje lopen van de stad. Na ongeveer een half uur kom je langs de kapel van San Bernardo. Deze kapel heeft een romaanse façade en een barok interieur. In de kapel kan je een 14de-eeuws standbeeld van de Maagd Maria bewonderen.

Handige links:
Comune Vernazza – officiële website

CAMPINGS (advertenties)

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de mooie Bloemenrivièra? Bij ANWB camping pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > ANWBcamping.nl
Sunweb.nl
Sunweb heeft een groot aantal autovakanties naar de Italiaanse Rivièra in de aanbieding. Profiteer van veel vroegboekkorting!
Meer info > Sunweb.nl