VENTIMIGLIA

Vandaag de dag is Ventimiglia, liggend in de province van Imperia, gelegen op de grens tussen Lugurië en Frankrijk. De stad is verdeeld in twee districten door de rivier de Roja: het middeleeuwse middelpunt op de Cavo heuvel en het moderne deel op de vlakte. In het hart van het middeleeuwse stadsdeel, dat kan worden bereikt over de Colla weg, kan je het kasteel en het klooster, het bisschoppelijk paleis en de kathedraal van Santa Maria Assunta bewonderen. Dit is een Ligurische romaanse kerk die werd gebouwd tussen de 11de en de 12de eeuw. Een aardbeving in 1564 verwoestte voor een gedeelte de duizend jaar oude kerk van San Michele. Alleen de graftombe en de apsis bleven gespaard.

Het Forte Annunziata, waar het Girolamo Rossi museum is ondergebracht, staat in het teken van opgravingen die zijn gedaan in het Romeinse dorp Albintimilium. Tentoongesteld staat onder andere glaswerk, gedenkstenen en sculpturen uit de keizerlijke periode. In het voormalige stedelijke theater werd de Aprosiana bibliotheek ondergebracht, de oudste in Ligurië. De bibliotheek werd in 1649 opgericht door monnik Aprosio en herbergt enkele zeldzame boeken en oude manuscripten. In 1867 besloot Sir Thomas Hanbury om een tuin te bouwen met allerlei exotische planten. De tuinen van Villa Hanbury zijn vandaag de dag wereldberoemd en hebben de grootste collectie exotische planten in Italië. Van grotere importantie zijn de Balzi Rossi grotten. Opgravingen hebben voorwerpen opgeleverd die maar liefst 240.000 jaar oud zijn. Deze kunnen worden bezichtigd in het nabijgelegen museum.

Handige links:
Comune Ventimiglia – officiële website

Hotels:
Bij Booking.com boekt u al een hotel in Ventimiglia voor maar € 60,- per nacht!

CAMPINGS (advertenties)

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de mooie Bloemenrivièra? Bij ANWB camping pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > ANWBcamping.nl
Sunweb.nl
Sunweb heeft een groot aantal autovakanties naar de Italiaanse Rivièra in de aanbieding. Profiteer van veel vroegboekkorting!
Meer info > Sunweb.nl