VARAZZE

Het kustresort van Varazze, gelegen in de province van Savona, stond vroeger bekend om de scheepswerven: een middeleeuwse kaart markeert de stad aan de mond van de rivier de Teiro met de woorden ‘Ad navalia’. Het stadje is ontstaan bij Parasio waar tegenwoordig nog de overblijfselen van een kasteelmuur en een oude kerk te zien zijn. In 1535 werd een kerk gebouwd ter ere van Sant’Ambrogio. Deze kerk met roodbakstenen klokkentoren is tegenwoordig het symbool van Varazze. Een ander symbool is de gezegende Jacopo da Varagine. Hij was een dominicanermonnik, aartsbisschop van Genua en auteur van de ‘Gouden Legende’ dat verhaalde over heiligen in middeleeuwse tijden.

Villa Cilea was de residentie van de muzikant Francesco Cilea die hier in 1905 kwam wonen. Piani d’Invrea is een lang strand dat wordt omgeven door mediterraan maquis. Niet ver weg ligt het oude hostel van San Giacomo in Latronorio. De onbewoonde kluizenaarshut van de Carmelieten herbergt een ivoren standbeeld van de kruisiging van Jezus. Een botanisch pad leidt je naar dit heiligdom.

Handige links:
Comune Varazze – officiële website

CAMPINGS (advertenties)

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de mooie Bloemenrivièra? Bij ANWB camping pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > ANWBcamping.nl
Sunweb.nl
Sunweb heeft een groot aantal autovakanties naar de Italiaanse Rivièra in de aanbieding. Profiteer van veel vroegboekkorting!
Meer info > Sunweb.nl