SESTRI LEVANTE

De smalle verbinding tussen de Baia delle Favole en de Baia del Silenzio is een van de mooiste delen van Ligurië. Het is tevens het originele middelpunt van het oude ‘Segesta Tigullorium’. Het gebied heeft vele natuurlijke voordelen. Het is gemakkelijk bereikbaar per zee en het ligt aan het begin van enkele belangrijke routes naar het achterland. Als je vertrekt vanuit Sestri, gelegen in de provincie Genua, is het eenvoudig om de pas van Monte Bracco en de Colle di Velva te bereiken. Het ‘eiland’ tussen de twee baaien was eens een echt eiland. De smalle verbinding werd gevormd door slibvorming van de rivier de Gromolo.

Door de jaren heen zijn in het stadscentrum vele historische gebouwen getransformeerd tot grote hotels zoals de grote villa’s. Villa Negrotto Cambiaso is tegenwoordig een conferentiecentrum terwijl in Villa Durazzo Pallavicino het stadhuis is ondergebracht. Het weelderige Villa Balbi is sinds 1947 een hotel. De stad is ook verfraaid door de 18de-eeuwse basiliek van Santa Maria di Nazareth. In de basiliek kan je onder andere een kostbaar schilderij van Domenico Fiasella bewonderen.

Het is de moeite waard om excursies te maken naar Punta Manara, Punta Baffe en Monte Castello die zijn gelegen te midden van de mediterrane maquis. Het stedelijke district van Santa Vittoria di Libiola wordt gekenmerkt door de oude ijzermijnen en de oude parochiekerk van Santo Stefano al Ponte. Kortom, zowel in Sestri Levante als in de directe omgeving kan je je ogen uitkijken.

Handige links:
Comune Sestri Levante – officiële website

CAMPINGS (advertenties)

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de mooie Bloemenrivièra? Bij ANWB camping pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > ANWBcamping.nl
Sunweb.nl
Sunweb heeft een groot aantal autovakanties naar de Italiaanse Rivièra in de aanbieding. Profiteer van veel vroegboekkorting!
Meer info > Sunweb.nl