SANTA MARGHERITA LIGURE

De stad Santa Margherita Ligure is gelegen in een smalle baai aan de Golfo di Tigullio tussen Portofino en Rapallo. Deze mooie stad, een van de belangrijkste toeristenoorden van de oostelijke riviera, bereik je na een schitterende autorit over een panoramische kustweg. De stad, gelegen in de provincie Genua, is de laatste eeuw flink gegroeid en loopt nu zelfs tot in de heuvels die leiden naar San Lorenzo della Costa. Als je nog hoger klimt, kom je in plaats van olijfbomen kastanjebomen tegen. In de richting van Camogli, maakt het stedelijke gebied onderdeel uit van het Portofino park.

Santa Margherita werd in de Middeleeuwen gesticht en was in die tijd niet alleen bewoond door vissers. Het was in de 17de eeuw dat vele Genuese families begonnen met de bouw van hun zomerresidentie in de stad. Enkele van deze huizen zijn zeer imposant zoals de Villa Durazzo Centurione wiens tuinen vandaag de dag opengesteld zijn voor het publiek. Het was in dezelfde periode dat de oude parochiekerk van Santa Margherita Vergine e Martire werd gebouwd in het stadscentrum. De andere grote kerk, de San Giacomo in Corte, werd gebouwd in de volgende eeuw en was een kapucijnerklooster. Ook de oude parochiekerken van Nozarego en San Lorenzo della Costa zijn het bezoeken waard.

Langs de lange kuststrook kom je een verscheidenheid aan stranden tegen. Zo is er de rotsige kuststrook van San Michele di Pagana en de zanderige baai van Paraggi. Hier kunnen duikers genieten van een schitterende onderwaterwereld. Ze kunnen tevens duiken naar het wrak van een in 1917 vergane handelsschip. De diensten en accommodaties voor toeristen zijn excellent, of je hier nu komt voor een vakantie of een conferentie.

Handige links:
Comune Santa Margherita Ligure – officiële website

CAMPINGS (advertenties)

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de mooie Bloemenrivièra? Bij ANWB camping pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > ANWBcamping.nl
Sunweb.nl
Sunweb heeft een groot aantal autovakanties naar de Italiaanse Rivièra in de aanbieding. Profiteer van veel vroegboekkorting!
Meer info > Sunweb.nl