SAN REMO

San Remo, gelegen in een natuurlijk amfitheater tussen Capo Verde en Capo Nero in de provincie Imperia, is een toeristenoord van internationale betekenis. De stad, die al bestaat sinds 1100, heeft een oud centrum. Hier vind je vele voorbeelden van de middeleeuwse bouwkunst. De liefde voor de stad voor het elite toerisme dateert uit de 19de eeuw. Toen werden de eerste grote hotels gebouwd en werd begonnen om de kuststreek te moderniseren.

De aangepaste kathedraal van San Siro dateert uit de 13de eeuw. Onder andere het centrale roosvenster en delen van de kozijnen stammen nog uit die tijd. In het interieur kan je onder andere een crucifix van de hand van Maragliano bewonderen. Mooi is ook het canvas van Pancalino uit 1548 waarop San Siro en andere heiligen staan afgebeeld. Op een steenworp afstand staat de kapel van Immacolata Concezione uit de 16de eeuw, met fresco’s van Merano. De doopkapel is gebouwd op oude Romeinse fundamenten.

Palazzo Borea d’Olmo is een indrukwekkend barokgebouw dat gedeeltelijk in de 18de eeuw werd herbouwd. Het huisvest het Archeologie Museum. De laat 19de-eeuwse gebouwen zijn ook van grote schoonheid. Een van de interessantste is Villa Ormond dat wordt omringd door een schitterend park. De Villa Alfred Nobel, de residentie van de beroemde wetenschapper en oprichter van de Nobelprijs, mag je ook zeker niet missen. Een andere beroemdheid die hier enige tijd heeft doorgebracht, is Maria Alexandrovna, de keizerin van Rusland. De zeepromenade is naar haar vernoemd.

Handige links:
San Remo – officiële website

CAMPINGS (advertenties)

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de mooie Bloemenrivièra? Bij ANWB camping pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > ANWBcamping.nl
Sunweb.nl
Sunweb heeft een groot aantal autovakanties naar de Italiaanse Rivièra in de aanbieding. Profiteer van veel vroegboekkorting!
Meer info > Sunweb.nl