RIOMAGGIORE

De eerste kuststad ten westen van Portovenere is Riomaggiore, de eerste stad behorend tot de Cinque Terre. De stad is gelegen in de provincie La Spezia. De naam is afgeleid van ‘rivus major’, die tegenwoordig wordt gekruist door de steile hoofdweg die loopt in de richting van de zee. Het omringende landschap wordt gedomineerd door de mediterrane maquis. Dichtbij ligt de Monte Parodi. Vanaf de top heb je een schitterend uitzicht op de Golf van La Spezia. Vanuit de stad loopt er een weg direct naar de heuveltop. Op 400 meter hoogte kom je langs het heiligdom van Madonna di Montenero. Dit is een van de vele heiligdommen die zijn te vinden in de Cinque Terre.

De kerk van San Giovanni Battista dateert uit 1341. Het enige dat is overgebleven van het 13de-eeuwse kasteel zijn de buitenmuren en de ruïnes van de twee torens. Je kunt deze ruïnes bezichtigen op de mooie locatie van Colle Cerricò. Op de open vlakte van Torre Guardiola is nu een natuurpad aangelegd voor vogelliefhebbers.

Riomaggiore maakt onderdeel uit van het Cinque Terre Nationaal Park dat tevens een maritiem reservaat beslaat. In het park komen vele zeldzame planten- en dierensoorten voor die dan ook goed worden beschermd. Voor de kust kan je vele watersporten beoefenen, van duiken tot zeilen. Als je gaat eten in een plaatselijk restaurant moet je zeker de superieure wijn van de Cinque Terre drinken. Deze witte wijn is over de hele wereld beroemd. De wijn, die is gemaakt van rozijnen, lijkt veel op de sciacchetrà en is moeilijk te verkrijgen.

Handige links:
Riomaggiore – officiële website

CAMPINGS (advertenties)

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de mooie Bloemenrivièra? Bij ANWB camping pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > ANWBcamping.nl
Sunweb.nl
Sunweb heeft een groot aantal autovakanties naar de Italiaanse Rivièra in de aanbieding. Profiteer van veel vroegboekkorting!
Meer info > Sunweb.nl