RAPALLO

Dit is een van de grootste steden aan de oostelijke Rivièra. Rapallo, gelegen in de provincie Genua, ligt beschut tegen de wind en de stromingen in een inham in de Golfo del Tigullio. Deze schitterende plek was al in de Romeinse tijd bewoond. Onder de Genuese overheersing van 1229 tot 1797 groeide de stad sterk. In 1550 werd er een groot kasteel gebouwd dat de stad moest verdedigen tegen talrijke vijandelijke invallen. Tegenwoordig kan het kasteel worden bezichtigd.

Rapallo is een belangrijke internationale toeristenstad. Er zijn vele luxe hotels gevestigd en ieder jaar worden er belangrijke culturele evenementen georganiseerd zoals de nationale literatuurprijs voor vrouwelijke auteurs en de internationale cartoon exposities. De grote stranden worden geflankeerd door twee grote havens waar meer dan 900 plezierjachten kunnen aanmeren. Naast vele oude gebouwen heeft de stad ook een mooie strandpromenade waar enkele beroemde cafés gevestigd zijn.

Er zijn excellente sportfaciliteiten zoals olympische zwembaden, een manege, minigolf en vele watersporten. Zeer bekend is de 18-holes golfbaan, een van de populairste golfbanen in Italië. Deze is gelegen naast de ruïnes van de Valle Christi, een cisterciënzerklooster dat in 1204 werd opgericht. Andere religieuze gebouwen van enige importantie zijn de kerk Santi Gervasio e Protasio, de kerk van Santo Stefano en de Oratorio dei Neri. Het heiligdom van Montallegro, dat kan worden bereikt per kabelbaan, is het belangrijkste religieuze centrum in het Tigullio gebied.

Handige links:
Comune Rapallo – officiële website

CAMPINGS (advertenties)

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de mooie Bloemenrivièra? Bij ANWB camping pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > ANWBcamping.nl
Sunweb.nl
Sunweb heeft een groot aantal autovakanties naar de Italiaanse Rivièra in de aanbieding. Profiteer van veel vroegboekkorting!
Meer info > Sunweb.nl