PORTOVENERE

Portovenere, gelegen in de provincie La Spezia, was een onneembare vesting van de Genuese Republiek tijdens de lange oorlog met Pisa. De karakteristieke kerk van San Pietro op de top werd gebouwd door de inwoners van Genua in 1256. Het hoofdkasteel werd gebouwd door de Byzantijnen en doorstond twee belegeringen in 1165 en 1198. Het werd in de 15de eeuw gesloopt om ruimte te maken voor een nieuw fort. Dit fort kan je tegenwoordig bezoeken. Het wordt gebruikt voor culturele evenementen en exposities.

Een weg die je uit Portonvenere leidt, brengt je naar de Cinque Terre door de mediterrane maquis. Je kunt hier ook de boot nemen naar het eiland van Palmaria. Dit is een regionaal park en biedt bezoekers schitterende stranden, kliffen, natuurlijke vegetatie en grotten. Le Grazie is een kuststadje dat is gelegen in een inham van de Golf van La Spezia. De stad heeft zich ontwikkeld rondom de oude Romeinse Villa del Varignano, wiens ruïnes tegenwoordig nog te bezichtigen zijn.

Het unieke landschap, de jachthaven, de strandfaciliteiten en de mogelijkheid tot duiken maken Portovenere tot een van de beroemdste internationale toeristenoorden. De restaurants zijn beroemd om hun verse visgerechten, vooral de mossols die door de inwoners zelf worden gekweekt, en de begeleidende wijnen van de Cinque Terre.

Handige links:
Comune Portovenere – officiële website

CAMPINGS (advertenties)

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de mooie Bloemenrivièra? Bij ANWB camping pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > ANWBcamping.nl
Sunweb.nl
Sunweb heeft een groot aantal autovakanties naar de Italiaanse Rivièra in de aanbieding. Profiteer van veel vroegboekkorting!
Meer info > Sunweb.nl