PORTOFINO

Om de echte schoonheid van Portofino, gelegen in de provincie Genova, te kunnen zien, moet je op het plein voor de kerk San Giorgio gaan staan. Vanaf deze positie heb je een schitterend uitzicht op de haven en de rij gekleurde huizen met hun typische decoraties. Portofino ligt in een baai die dienst al jaren dienst doet als een veilige haven bij slecht weer. De naam van het stadje is afgeleid van de Monte Portofino, een 600 meter hoge berg die uitkijkt over de Middellandse Zee en een drie kilometer richel vormt die eindigt in het oosten bij Punta del Capo.

In de toeristische haven kunnen meer dan 300 plezierboten aanmeren. In het verleden hebben alle beroemde grote jachten enige tijd in de haven gelegen. Met de grote jachten kwamen ook de beroemde namen uit de 20ste eeuw. Allerlei soorten watersporten kunnen voor de kust worden beoefend. De riffen voor de kust zijn een paradijs voor duikers. Bepaalde delen zijn extreem interessant zoals Punta del Faro en het wrak van de ‘Mohawk Deer’. Het duikcentrum van Portofino is het hele jaar door geopend.

Handige links:
Comune Portofino – officiële website

CAMPINGS (advertenties)

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de mooie Bloemenrivièra? Bij ANWB camping pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > ANWBcamping.nl
Sunweb.nl
Sunweb heeft een groot aantal autovakanties naar de Italiaanse Rivièra in de aanbieding. Profiteer van veel vroegboekkorting!
Meer info > Sunweb.nl