MONTEROSSO AL MARE

De oprichters van Monterosso al Mare, gelegen in de provincie La Spezia, waren afkomstig van Albareto in de Val di Vara. Ten tijde van de invasie van de Rotari richtten zij het klooster van Soviore, dat ligt aan de Cinque Terre. In de 11de eeuw trokken zij naar de kust en gingen daar wonen. Tijdens de Saraceense invallen trokken ze weer het land in, bang om te worden vermoord. Later werd begonnen met de bouw van verschillende verdedigingswerken. De fortificatie op de heuvel van San Cristoforo werd gebouwd door de Obertenghi familie, de eerste feodale heren. Na 1276 bouwden de Genuezen een uitkijktoren die later werd omgebouwd tot de klokkentoren van de kerk San Giovanni Battista.

Vandaag de dag staat het dorp vooral bekend om het mooie maritieme natuurgebied. Je mag dit alleen betreden onder begeleiding van een gids. ‘Monterossina’ is een lokale zoete specialiteitdie wordt gemaakt met room, jam en chocolade. Ook een aanrader is ‘zoete focaccia’, een heerlijk brood gevuld met rozijnen en gedroogde vruchten. In de directe omgeving worden ook enkele heerlijke wijnen gemaakt maar ze zijn niet zo bekend als de ‘Sciacchetrà’, een witte likeurachtige wijn die wordt gemaakt met rozijnen.

Handige links:
Monterosso al Mare – officiële website

CAMPINGS (advertenties)

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de mooie Bloemenrivièra? Bij ANWB camping pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > ANWBcamping.nl
Sunweb.nl
Sunweb heeft een groot aantal autovakanties naar de Italiaanse Rivièra in de aanbieding. Profiteer van veel vroegboekkorting!
Meer info > Sunweb.nl