LOANO

De vruchtbare vlakte bij de monding van de Nimbalto werd in de Romeinse tijd al bewoond. Er is een Romeins Loana, een middeleeuws Loana, een renaissance Loana en een barok Loana. In de Middeleeuwen begon de stad aan een imposante groeicurve. Dit kwam onder andere door het harde werk van de bisscoppen van Albenga. Zij begonnen in de 13de eeuw met het fortificeren van de heuvel Colle del Costino genoemd. Dit was het middelpunt van het Borgo Castello.

De stad werd door de Dorias, die de titel van prinses in 1547 terugkreeg, flink uitgebreid met onder andere een aantal schitterende monumenten zoals de pentagonale toren, het Kapiteinshuis en het Carmelietenklooster op de Colle Costino. Hier worden enkele belangrijke Ligurische kunstwerken bewaard. De parochiekerk van San Giovanni Battista herbergt tevens enkele belangrijke schilderijen, waaronder een werk van Domenico Fiasella. In 1795 vond er een veldslag plaats bij Loano tussen de troepen van Napoleon en een Oostenrijks-Sardinees leger. Napoleon zegevierde en dit is nog steeds zichtbaar op de Arc de Triomphe in Parijs.

Loano, gelegen in de provincie Savona, is een typisch toeristenstadje aan het worden. Zo is er een goede toeristenhaven waar veel boten kunnen aanmeren. Het gehele jaar door worden er veel evenementen georganiseerd. Zo is er een groots carnaval, een cabaretfestival en het bekende muziekfestival in september.

Handige links:
Comune Loano – officiële website

CAMPINGS (advertenties)

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de mooie Bloemenrivièra? Bij ANWB camping pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > ANWBcamping.nl
Sunweb.nl
Sunweb heeft een groot aantal autovakanties naar de Italiaanse Rivièra in de aanbieding. Profiteer van veel vroegboekkorting!
Meer info > Sunweb.nl