LEVANTO

Levanto, gelegen in de provincie La Spezia, is verdeeld in twee delen: de oude stad die zich heeft gevormd rond de kerk van Sant’Andrea, en de nieuwe stad, die zich heeft ontwikkeld in de 15de eeuw op de vlakte van de rivier de Ghiararo. Het territorium omvat een klein aantal gemeentelijke districten in de buurt van Monte Bardellone. In het oude stadscentrum zijn er groot aantal villa’s uit de 17de en 18de eeuw te bezichtigen. Veel rijke Genuese families lieten in Levanto hun zomerresidentie bouwen. De mooiste is zonder twijfel Palazzo Vannoni en is gelegen tegenover het stadhuis. De villa van Santa Caterina is een andere mooi voorbeeld. De populairste plek om bijeen te komen is het Piazza della Loggia.

De kerk van Sant’Andrea dateert uit de 13de eeuw maar de parochiekerk van San Siro in Montale is veel ouder, uit de 6de eeuw namelijk. De kerk van San Nicolò in Chiesanuova werd gebouwd in de 12de eeuw. Het Franciscanenklooster van Annunziata dateert uit de 15de eeuw. Naast mooie gebouwen kan je in Levanto ook heerlijk eten. De lokale specialiteit is ‘gattafin’, ravioli gevuld met in olijfolie gebakken kruiden. Ook de vele visgerechten zijn de moeite waard.

Handige links:
Comune Levanto – officiële website

CAMPINGS (advertenties)

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de mooie Bloemenrivièra? Bij ANWB camping pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > ANWBcamping.nl
Sunweb.nl
Sunweb heeft een groot aantal autovakanties naar de Italiaanse Rivièra in de aanbieding. Profiteer van veel vroegboekkorting!
Meer info > Sunweb.nl