Genua

Genua (Genova) is de hoofdstad van Ligurië en strekt zich uit langs de baai van Genua van Voltri in het westen tot aan Nervi in het oosten. Genua is gelegen in de gelijknamige provincie. In het achterland strekt Genua zich uit tot aan de lager gelegen delen van Polcevera en de Bisagno vallei. De huidige stad is een gevolg van het samenvoegen van meerdere kleine gemeenten in 1926. Het oorspronkelijke middelpunt van de stad, dat al bestond in de Romeinse tijd, is te vinden in de buurt van de Mandraccio scheepswerf. In de 9de eeuw bouwden de inwoners van Genua de eerste stadsmuren en legden de fundamenten voor de handel. Dit zorgde ervoor dat Genua kon uitgroeien tot een mediterrane stad met ongekende macht en kracht. Genua domineerde een groot deel van de Italiaanse handel met het buitenland. Vanaf de 19de eeuw begon men met de bouw van grote industrieterreinen in de buurt van de haven. Het oude stadscentrum van Genua behoort tot de grootste in Europa.

Handige links:
Comune Genova – officiële website

CAMPINGS (advertenties)

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de mooie Bloemenrivièra? Bij ANWB camping pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > ANWBcamping.nl
Sunweb.nl
Sunweb heeft een groot aantal autovakanties naar de Italiaanse Rivièra in de aanbieding. Profiteer van veel vroegboekkorting!
Meer info > Sunweb.nl