FINALE LIGURE

Finale Marina, Finale Pia en Finalborgo zijn de belangrijkste districten van de stad die is gelegen in de provincie Savona. Ze vormen nu een bijna onafgebroken conglomeraat dat zich uitstrekt langs de kust tussen Caprazoppa en de monding van de Sciusa rivier. In de prehistorie werd het gebied van Finale lange tijd bewoond. Bewijzen zijn te zien in het Finale museum. De voorwerpen en artefacten zijn gevonden in een van de vele grotten in de directe omgeving. De grotten van Arene Candide, Fate, Rocca di Perti, Rio en Pollera zijn het bekendst.

Het Finale gebied is tevens bekend om de ‘Pietra di Finale’, de kalkrots die een hoogte heeft van maar liefst 80 meter. Deze rots is de favoriete klimpaal voor veel fervente bergbeklimmers. Er zijn meer dan 600 klimroutes aangelegd. De klimroutes zijn eenvoudig te bereiken per auto en te voet.

CAMPINGS (advertenties)

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de mooie Bloemenrivièra? Bij ANWB camping pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > ANWBcamping.nl
Sunweb.nl
Sunweb heeft een groot aantal autovakanties naar de Italiaanse Rivièra in de aanbieding. Profiteer van veel vroegboekkorting!
Meer info > Sunweb.nl