CHIAVARI

Dit is een van de grotere steden van Ligurië en is gelegen in het midden van de Golfo del Tigullio, in de provincie Genova. De gefortificeerde stad Chiavari werd in 1178 opgericht. Je kan tegenwoordig nog steeds de ruïnes zien van het kasteel dat werd gebouwd in 1147. Op de plek van de oude citadel staat sinds 1886 het Palazzo di Giustizia. De 17de-eeuwse kathedraal Nostra Signora dell’Orto is het bezoeken zeker waard. Er zijn vele kunstwerken te bewonderen die afkomstig zijn uit Franse kerken en kloosters. Die werden namelijk tijdens de Franse Revolutie vaak geplunderd en gebrandschat. De parochiekerk van San Giovanni Battista werd in 1182 gebouwd en in 1624 herbouwd. In de kerk hangen schilderijen van onder andere Piola, Carlone, Fiasella en De Ferrari.

De voormalig 13de-eeuwse kerk van San Francesco werd in 1630 herbouwd in opdracht van de Costaguta familie en wordt tegenwoordig gebruikt om culturele evenementen te huisvesten. De kerk van San Giacomo di Rupinaro dateert uit de 17de eeuw. Belangrijke lokale gebouwen zijn het 13de-eeuwse Palazzo dei Portici Neri en het 14de-eeeuwse Palazzo Maschio Torriglia. In dit laatste paleis hangen Italiaanse schilderijen uit de 16de en 17de eeuw. Pronkstuk van de collectie is de ‘Offergave van Mozes’ van de hand van Grechetto.

Handige links:
Comune Chiavari – officiële website

CAMPINGS (advertenties)

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de mooie Bloemenrivièra? Bij ANWB camping pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > ANWBcamping.nl
Sunweb.nl
Sunweb heeft een groot aantal autovakanties naar de Italiaanse Rivièra in de aanbieding. Profiteer van veel vroegboekkorting!
Meer info > Sunweb.nl