CERVO

Cervo is gelegen in de Steria vallei in de provincie Imperia. Het is een van de charmantste plaatsen aan de Ligurische kust. Stenen fragmenten die zijn gevonden naast de kerk van San Nicola hebben bewezen dat de stad van Romeinse origine is. Het was een versterkte plaats die diende om de kustweg te bewaken. In de 15de eeuw kwam Cervo onder de invloedssfeer van Genua te vallen. In het oude stadscentrum hebben veel huizen een rijkversierde façade. In het plaatselijke kasteel is een etnografisch museum gevestigd.

De kerk van San Giovanni Battista, beter bekend als de ‘kerk van de koralen’ omdat de bouw mede mogelijk werd gemaakt door donaties van koraalvissers, is een goed voorbeeld van de Ligurische barokke architectuur. De kerk is gebouwd door architect Giambattista Marvaldi. In de kerk zijn vele kunstwerken te bewonderen waaronder een houten crucifix van de hand van Maragliano.

CERVO

De achthoekige kerk van San Nicola is in het verleden menigmaal verbouwd. Het was ooit de parochiekerk van San Giorgio di Cappadocia, een godsverering die met de kruistochten overkwam vanuit het oosten. Andere belangrijke gebouwen zijn onder andere het 18de-eeuwse stadhuis dat werd gebouwd door Falcone Morchio, senator van de Republiek van Genua. Cervo staat echter ook bekend om de heerlijke Vermentino wijn.

Internet:
Cervo – officiële website

CAMPINGS (advertenties)

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de mooie Bloemenrivièra? Bij ANWB camping pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > ANWBcamping.nl
Sunweb.nl
Sunweb heeft een groot aantal autovakanties naar de Italiaanse Rivièra in de aanbieding. Profiteer van veel vroegboekkorting!
Meer info > Sunweb.nl