CERIALE

Dit kuststadje, gelegen in de provincie Savona, heeft goede toeristische faciliteiten en is een van meest populaire vakantiebestemmingen in Ligurië. Voordat het stadje onderdeel werd van de Republiek van Genua behoorde de stad toe aan de aartsbisschop van Albenga. Te zien zijn nog fortificaties die dateren uit 1564. Deze werden gebouwd om de stad te beschermen tegen de Saraceense invallen. Het strand bestaat voor het grootste uit fijn zand maar hier en daar zijn er ook enkele stukken met alleen kiezelstenen. Een goed alternatief voor het strand is het Aqua Park dat niet ver van het stadscentrum afligt.

Het achterland wordt gedomineerd door de mediterrane maquis vegetatie met soms een bloemenveld. De wijngaarden maken onderdeel uit van het Pigato wijngebied. De vallei van de rivier de Ibà trekt vele botanisten aan. Er is namelijk een natuurlijke microcultuur van alpine vegetatie die zelden voorkomt op een hoogte van slechts 200 meter. Het bekken van de rivier de Torsero is een regionaal park dat wordt beschouwd als een van de interessantste archeologische gebieden in Italië. Veel van de opgravingen kunnen worden bewonderd in het stedelijke museum van Peagna. Bezienswaardig zijn ook de 14de-eeuwse kerk van San Giovanni il Vecchio en de middeleeuwse fontein die ‘Anthia’ wordt genoemd.

CAMPINGS (advertenties)

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de mooie Bloemenrivièra? Bij ANWB camping pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > ANWBcamping.nl
Sunweb.nl
Sunweb heeft een groot aantal autovakanties naar de Italiaanse Rivièra in de aanbieding. Profiteer van veel vroegboekkorting!
Meer info > Sunweb.nl