CELLE LIGURE

Een elegante promenade die parallel loopt aan het strand is het middelpunt van dit kuststadje dat is gelegen in de provincie Savona. In het moderne deel van de stad zitten vele hotels, in het oude stadscentrum woont vooral de lokale bevolking. Dit stadsdeel werd ontwikkeld in de Middeleeuwen en dat is duidelijk te zien. De mooie barokke parochiekerk van de Michele Arcangelo staat op een hoog punt in de stad en heeft een klokkentoren. Pronkstuk van de kerk is de 16de-eeuwse houten crucifix. Naast de kerk staat de 16de-eeuwse Oratorio dei Disciplinati met een houten standbeeld van Saint Michael. De kerk van Nostra Signora della Consolazione is een 17de-eeuwse reconstructie van de vroegere tempel van Madonna della Grotta.

De geschiedenis van Celle is sinds de 14de eeuw verweven met die van Genua. In 1414 erkende de republiek de stadsrechten, het jaar waarin Francesco della Rovere werd geboren in het district Pecorile. Hij werd Paus Sixtus IV en zijn geboorteplaats kan tegenwoordig nog steeds worden bezichtigd. Het stedelijke district Bottini ligt hoger in de heuvels en heeft een eeuwenoud park. Als je nog hoger klimt, kom je uit bij Cassisi, een schitterende panorama locatie met een interessant kasteel en een molen. Op de hellingen staan vele wijnranken. Van deze druiven wordt onder andere de wijn ‘Lumassino’ gemaakt.

Handige links:
Celle Ligure – officiële website

CAMPINGS (advertenties)

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de mooie Bloemenrivièra? Bij ANWB camping pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > ANWBcamping.nl
Sunweb.nl
Sunweb heeft een groot aantal autovakanties naar de Italiaanse Rivièra in de aanbieding. Profiteer van veel vroegboekkorting!
Meer info > Sunweb.nl