CAMOGLI

Camogli is gelegen ten westen van Portofino, aan de Golfo Paradiso, in de provincie Genua. Het is een van de bekendste steden van de Italiaanse Rivièra. Bezoekers raken verrukt bij het zien van de levendige kleuren en de decoraties van de gebouwen. Aan de imposante stijl van de gebouwen is duidelijk te zien dat Camogli in vroeger tijden een rijke stad was. Camogli was namelijk niet alleen een vissersdorp maar er was ook een scheepswerf gevestigd die bekendheid verwierf over de hele wereld. Vandaag de dag worden kleine schaalmodellen van schepen aan de gretige toeristen verkocht. Veel leuker is het om te kijken naar de vissers die nog aan het werk zijn. Je kan ze onder andere gadeslaan bij Punta Chiappa.

Op de tweede zondag in mei kan je een grootst spektakel meemaken. Dan worden namelijk grote hoeveelheden vis snel opgebakken in enorme pannen ter ere van het feest van San Fortunato. Dat is samen met San Propero de beschermheilige van de stad. Tijdens dit feest doe je er verstandig om te proeven van de lokale rum en de roomgebakjes, camogliesi geheten. De stoffelijke resten van San Fortunato en enkele relikwieën van San Prospero worden bewaard in de parochiekerk van Santa Maria Assunta, die is gebouwd in de 12de eeuw in het midden van de stad. Op enkele meters afstand staat het Dragona kasteel dat dateert uit dezelfde periode.

Handige links:
Camogli – officiële website

CAMPINGS (advertenties)

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de mooie Bloemenrivièra? Bij ANWB camping pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > ANWBcamping.nl
Sunweb.nl
Sunweb heeft een groot aantal autovakanties naar de Italiaanse Rivièra in de aanbieding. Profiteer van veel vroegboekkorting!
Meer info > Sunweb.nl