BONASSOLA

De baai van Bonassola, gelegen in de provincie La Spezia, ligt tussen Levantoen Fremura aan de voet van de laatste heuvels van de Branco Pas. Alhoewel het dorpje geen toeristenhaven heeft, is het wel de ideale haven voor kleine boten. De onderwaterwereld is gevarieerd en ideaal voor liefhebbers van duiken en snorkelen. Het strand is lang en bestaat grotendeels uit kiezelstenen. Bonassola behoorde ooit toe aan de Da Passano familie maar in de 19de eeuw kwam het onder de invloedssfeer van Genua. In 1560 werd er een groot kasteel gebouwd. Dit gebeurde naar aanleiding van een piratenaanval. Helaas werd het kasteel enkele eeuwen jaren grotendeels gesloopt omdat het moest wijken voor een treinspoor.

In het centrum zijn enkele interessante 18de-eeuwse gebouwen te zien zoals het Palazzo Farina en Palazzo Saporiti. De parochiekerk van Santa Caterina dateert uit de 16de eeuw. De kerk van San Giorgio staat in het gelijknamige district maar werd enkele jaren later gebouwd uit de stenen van de oude klokkentoren die was ingestort. De kleine kerk van Madonna della Punta in het westen is interessant en zeer gemakkelijk te bereiken.

Handige links:
Bonassola – officiële website

CAMPINGS (advertenties)

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de mooie Bloemenrivièra? Bij ANWB camping pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > ANWBcamping.nl
Sunweb.nl
Sunweb heeft een groot aantal autovakanties naar de Italiaanse Rivièra in de aanbieding. Profiteer van veel vroegboekkorting!
Meer info > Sunweb.nl