ALBISSOLA MARINA

Albissola Marina is een klein kustdorpje, gelegen in de provincie Savona, dat bekend staat om haar keramiek. Deze oude traditie, met de majolica decoraties, was erg bekend in Europa in de 16de en de 17de eeuw. Deze glorie werd in de 20ste eeuw nieuw leven ingeblazen met de omarming van de Art Nouveau en het Futurisme. Het dorpje heeft een strand van 1200 meter met daaraan parallel lopend een promenade. Op deze promenade zijn twintig grote kunstwerken gemaakt met vijf miljoen mozaïek stukjes. Liefhebbers kunnen zich hier onder andere inschrijven voor workshops.

De Pozzo Garitta was eens de plek waar smeltovens stonden maar vandaag de dag is er de Cirkel van Artiesten te bewonderen van de hand van Adolfo Testa. Buiten het stadscentrum vind je de roodbakstenen Villa Faraggiana, de 18de-eeuwse residentie van de Durazzo familie, de dogen van Genua. In het Jorn museum kan je enkele werken bewonderen van de Deense meester. Het gebouw was ooit de residentie van Giulio della Rovere, Paus Julian II. De parochiekerk van Nostra Signora della Concordia werd opgericht in 1590 en bevat enkele mooie kunstwerken.

Handige links:
Comune Albissola Marina – officiële website

CAMPINGS (advertenties)

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de mooie Bloemenrivièra? Bij ANWB camping pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > ANWBcamping.nl
Sunweb.nl
Sunweb heeft een groot aantal autovakanties naar de Italiaanse Rivièra in de aanbieding. Profiteer van veel vroegboekkorting!
Meer info > Sunweb.nl