ALBENGA

De Romeinse stad ‘Albium Ingaunum’ werd opgericht in de 2de eeuw v.Chr. door de eeuwen heen groeide het stadje uit tot een bekende toeristenplaats. Het kustgebied van Albenga, dat wordt doorkruist door de rivier de Centa, heeft enkele unieke eigenschappen. Zo is er een groot stuk vruchtbaar land dat efficiënt is verbonden per weg met het achterland en Piedmont. Tijdens de Romeinse tijden waren Albenga en Ventimiglia de belangrijkste steden in West-Ligurië. Albenga was de geboortestad van keizer Pertinax.

Aan de oevers van de rivier de Centa, net buiten de stadsmuren, zijn de restanten gevonden van enkele Romeinse badhuizen, een aquaduct en een begraafplaats. De restanten van een amfitheater uit de 2de eeuw zijn ook nog goed zichtbaar. In het hart van de middeleeuwse stad staat de kathedraal van San Michele met haar drie torens, het 15de eeuwse gemeentehuis en het Casa dei Malasemenza. In het Casa dei Malasemenza is tegenwoordig het stadhuis gevestigd. Er zijn verder tal van andere historische gebouwen te bewonderen.

Handige links:
Comune Albenga – officiële website

CAMPINGS (advertenties)

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de mooie Bloemenrivièra? Bij ANWB camping pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > ANWBcamping.nl
Sunweb.nl
Sunweb heeft een groot aantal autovakanties naar de Italiaanse Rivièra in de aanbieding. Profiteer van veel vroegboekkorting!
Meer info > Sunweb.nl