ALASSIO

In het westelijke deel van de Italiaanse Rivièra, in de provincie Savona, ligt het kustdorpje Alassio. De eerste bewoners zetelden zich hier in de vroege Middeleeuwen. Het dorpje groeide sterk en niet veel later kwam het onder de invloedsfeer van Genua te liggen. Met de bouw van het indrukwekkende verdedigingssysteem werd begonnen in de 16de eeuw. In het oude centrum zie je tegenwoordig nog de huizen staan van oude nobelen zoals het Palazzo dei Marchesi di Ferrero en het Palazzi of Brea, Morteo en Scofferi. Het treinstation is gebouwd in Art Nouveau stijl.

De parochiekerk van Sant’Ambrogio werd gebouwd in de 15de eeuw op de plek van een gebouw dat stamde uit de 10de eeuw. In de kerk hangen mooie schilderijen van onder andere Giovanni Andrea De Ferrari en Bernardo Castello. De kerk van de Santissima Annunziata in het district Solva dateert uit 1382 maar werd een eeuw later herbouwd. In de kerk zijn enkele mooie fresco’s te zien. Het heiligdom van Maria Santissima op de Monte Tirasso werd gebouwd in de 13de eeuw. Het is een plek van toewijding voor zeevarenden.

Het strand van Alassio heeft een lengte van 3700 meter. Het strand heeft een fijne zandkorrel en een groot voordeel is het ondiepe water. Tot tientallen meters uit de kust komt het water slechts tot aan je knieën. In Alassio kan je vele sporten beoefenen. Zo is er een sportcentrum, een zwembad en zelfs een paardenrenbaan. In de directe omgeving kan je de oude Via Julia Augusta volgen of een bezoek brengen aan de oude districten Santa Croce en Solva.

Internet:
Comune Alassio – officiële website

CAMPINGS (advertenties)

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de mooie Bloemenrivièra? Bij ANWB camping pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > ANWBcamping.nl
Sunweb.nl
Sunweb heeft een groot aantal autovakanties naar de Italiaanse Rivièra in de aanbieding. Profiteer van veel vroegboekkorting!
Meer info > Sunweb.nl