STEDEN

Genua is dan wel de bekendste stad aan de Italiaanse Rivièra, maar dit betekent zeker niet dat de andere steden en dorpen onbelicht moeten blijven. De bekendste steden aan de Italiaanse Rivièra behoren tot de Cinque Terre. De Cinque Terre is een rotsachtig kustgebied aan de Riviera di Levante dat zich uitstrekt van Monterosso al Mare tot Riomaggiore in het zuidoosten. De naam verwijst naar vijf spectaculair gelegen dorpjes die zich vastklampen aan de rand van de duizelingwekkend hoge kliffen: Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore. Vroeger waren de dorpen uitsluitend toegankelijk over zee en zelfs vandaag de dag is er geen autoweg die de plaatsen onderling verbindt. Wel loopt er een oud voetpad langs de steden.

CAMPINGS (advertenties)

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de mooie Bloemenrivièra? Bij ANWB camping pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > ANWBcamping.nl
Sunweb.nl
Sunweb heeft een groot aantal autovakanties naar de Italiaanse Rivièra in de aanbieding. Profiteer van veel vroegboekkorting!
Meer info > Sunweb.nl