Palazzo Reale

In het Palazzo Reale zijn de schitterende rococokamers de ideale ruimte om de schilderijen, sculpturen, tapijten en Aziatische tapijten tentoon te stellen. Het 17de-eeuwse paleis, dat ook wel bekend staat onder de naam Palazzo Balbi Durazzo, werd gebouwd door de Balbi familie, een enorm rijke Genuese koopmansfamilie. Aan het begin van de 19de eeuw kwam het paleis in handen van de Savoy en zodoende werd het een koninklijke residentie.

De galerie van spiegels en de balzaal op de bovenste etage zijn zeer decadent. In het paleis hangen vele werken van Sir Anthony Van Dyck. Hij woonde zes jaar in Genua en schilderde in deze periode vele portretten van Genuese koopmannen. De formele tuinen bieden een welkom rustpunt voor veel mensen daar het in het centrum van de stad altijd een drukte van jewelste is. Vanuit de tuin is er een mooi uitzicht op de beroemde haven.

Adres:
Via Balbi 10
Pré
Genova

Internet:
Palazzo Reale – officiële website

CAMPINGS (advertenties)

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de mooie Bloemenrivièra? Bij ANWB camping pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > ANWBcamping.nl
Sunweb.nl
Sunweb heeft een groot aantal autovakanties naar de Italiaanse Rivièra in de aanbieding. Profiteer van veel vroegboekkorting!
Meer info > Sunweb.nl