Palazzo Ducale

Het Palazzo Ducale werd gebouwd tijdens de eerste bloeiperiode van de stad Genua. Genua was in die tijd bezig om haar greep te versterken op het gehele Middellandse Zeegebied. Zo had het in 1284 bij de zeeslag bij Meloria de republiek Pisa verslagen en in 1298 bij het eiland Curzola de republiek Venetië. Tijdens de eeuwen die volgden kende het paleis verschillende bewoners.

In 1777 brak er een grote brand uit in het paleis en verschillende delen, zoals de originele decoratie van de ‘Salone del Maggior Consiglio’, werden verwoest. Pas in 1875 werd in deze kamer door Giuseppe Isola nieuwe fresco’s aangebracht. De reconstructie van het centrale deel van het paleis werd geleid aan de hand van een ontwerp van Simone Cantoni, een beroemde neoklassieke architect. Cantoni ontwierp ook de binnenste decoratie van de ‘Salone del Maggior Consiglio’. In de honderden jaren die volgden, werd er doorgewerkt om het paleis in ere te herstellen. Toen het paleis op 14 mei 1992 werd geopend, was het Palazzo Ducale het grootste restauratieproject in Europa.

Vandaag de dag worden er tijdelijke exposities georganiseerd. Tevens is er een goed restaurant gevestigd waar heerlijke fusiongerechten in de keuken worden bereid. Als je van plan bent om de kerker en de toren te bezoeken, dan is reserveren aanbevolen.

CAMPINGS (advertenties)

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de mooie Bloemenrivièra? Bij ANWB camping pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > ANWBcamping.nl
Sunweb.nl
Sunweb heeft een groot aantal autovakanties naar de Italiaanse Rivièra in de aanbieding. Profiteer van veel vroegboekkorting!
Meer info > Sunweb.nl