San Lorenzo

Het contrast tussen het zwarte leisteen en het witte marmer, zoals je dat veelvuldig ziet in Lingurië, kenmerkt ook de kathedraal in het hart van het middeleeuwse Genua, zowel van buiten als van binnen. De kathedraal werd in 1118 ingewijd en is gewijd aan de heilige St. Lawrence. Hij passeerde door Genua in de 3de eeuw toen hij op weg was naar Rome. Honderden jaren lang werd de San Lorenzo gebruikt voor staats- en kerkelijke aangelegenheden zoals plaatselijke verkiezingen.

Door de jaren heen is de San Lorenzo uitgebouwd. De laatste campanile dateert uit het vroege begin van de 16de eeuw. Tegenwoordig is het ‘Museo del Tesoro di San Lorenzo’, het San Lorenzo Schat Museum, in de kathedraal ondergebracht. De collectie bestaat uit enkele schitterende voorwerpen die zijn gemaakt door middeleeuwse goud- en zilversmeden. Genua stond in de Middeleeuwen bekend om haar superieure goud- en zilversmeden.

Adres:
Piazza San Lorenzo
Molo
Genua

CAMPINGS (advertenties)

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de mooie Bloemenrivièra? Bij ANWB camping pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > ANWBcamping.nl
Sunweb.nl
Sunweb heeft een groot aantal autovakanties naar de Italiaanse Rivièra in de aanbieding. Profiteer van veel vroegboekkorting!
Meer info > Sunweb.nl