Abbazia a di San Fruttuoso

Gelegen aan de zee, aan de voet van de Monte Portofino, ligt de Middeleeuwse abdij van San Fruttuoso. De abdij is gebouwd door de benedictijnenmonniken van Monte Cassino. De abdij beschermt een klein vissersdorpje dat alleen kan worden bereikt per boot of te voet. De gerestaureerde abdij is tegenwoordig een nationaal monument en staat onder toezicht van een fonds, het FAI. In de abdij worden met enige regelmaat tijdelijke exposities georganiseerd.

In de aanpalende kerk kan je de graftombes zien van enkele illustere figuren van de Doria familie. De oude abdij en de omringende gronden zijn een gelukmakende plek om enkele uren door te brengen. Zo kan je bijvoorbeeld een lunch nuttigen bij een van de vele trattoria’s die zijn gelegen aan het strand. Deze zijn alleen geopend in de zomermaanden. Tijdens de zomermaanden is het alleen wel druk bij de abdij. Er worden mensen tot een half uur voor sluitingstijd binnengelaten.

Vervoer
Een kwartiertje varen vanuit de haven Portofino maar de abdij is ook bereikbaar vanuit de havens Camogli, Santa Margherita Ligure en Rapallo. Vanaf de haven van Portofino is het twee uurtjes lopen.

CAMPINGS (advertenties)

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de mooie Bloemenrivièra? Bij ANWB camping pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > ANWBcamping.nl
Sunweb.nl
Sunweb heeft een groot aantal autovakanties naar de Italiaanse Rivièra in de aanbieding. Profiteer van veel vroegboekkorting!
Meer info > Sunweb.nl