Kerken en kloosters

Genua is het onbetwiste centrum van de Italiaanse Rivièra. Bijna de helft van alle inwoners van Ligurië woont hier. De hoofdstad van het gewest heeft de bezoeker vele schitterende kerken te bieden zoals de San Donato. Deze best bewaard gebleven romaanse kerk van de stad werd in de 12de eeuw gebouwd. In de kapel van de heilige Jozef hangt het fraaie renaissancistische schilderij ‘Aanbidding der wijzen’ van de Vlaamse schilder Joos van Cleve. De kathedraal San Lorenzo is gelegen aan de piazza San Lorenzo. Deze hoofdkerk van Genua is hoofdzakelijk gotisch van stijl. Aan de rijk met beeldhouwwerk versierde façade is boven het hoofdportaal het martyrium van de heilige Laurentius te zien, de schutspatroon van de kerk. Het interieur is beschilderd door de Genuese barokkunstenaars G. B. Castello, Lazzaro Tavarone en Luca Cambiaso.

CAMPINGS (advertenties)

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de mooie Bloemenrivièra? Bij ANWB camping pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > ANWBcamping.nl
Sunweb.nl
Sunweb heeft een groot aantal autovakanties naar de Italiaanse Rivièra in de aanbieding. Profiteer van veel vroegboekkorting!
Meer info > Sunweb.nl