Geschiedenis

Het oorspronkelijk door Liguriërs bevolkte gebied werd in de 2de eeuw v.Chr. geromaniseerd. De Romeinen dichtten het gebied een grote commerciële waarde toe. Zij begonnen dan ook met het bouwen van de eerste nederzettingen in de buurt van riviermondingen en op strategische posities. In de vroege middeleeuwen was Ligurië in vele Longobardische en Frankische staatjes opgesplitst. Onderling werd er flink gevochten en vele oorlogen vonden in deze periode plaats. In de 12de eeuw was Genua echter uitgegroeid tot een zeemacht van formaat en in de eeuwen die volgden, was het er relatief rustig. In 1805 werd Ligurië door Napoleon geannexeerd en in 1814 door het Congres van Wenen aan Piemonte toegewezen, met welk gewest het uiteindelijk met de rest van Italië werd verenigd. Tegenwoordig is Ligurië een van de mooiste en rijkste regio’s van Italië.

Handige links:
Landenweb

CAMPINGS (advertenties)

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de mooie Bloemenrivièra? Bij ANWB camping pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > ANWBcamping.nl
Sunweb.nl
Sunweb heeft een groot aantal autovakanties naar de Italiaanse Rivièra in de aanbieding. Profiteer van veel vroegboekkorting!
Meer info > Sunweb.nl