LOKALE SPECIALITEITEN

De specialiteiten van de Ligurische keuken worden gemaakt aan de hand van traditionele recepten en er worden alleen maar lokale ingrediënten gebruikt. Ligurië is vooral bekend vanwege de uitstekende wijnen en olijfolie die er wordt geproduceerd. Vooral in de provincies Imperia, Savona en La Spezia worden de heerlijke olijven gekweekt die de basis vormen van een goede olijfolie. Onder de bekendste gerechten uit de regio Ligurië bevinden zich onder meer pansoti, trofie, pesto, frisceu, focaccia met kaas en farinata.

In het achterland en het kustgebied worden heerlijke producten gekweekt zoals Conio witte bonen, Riva Ligue en San Remo artisjokken en Vessalico en Borgetto Arroscia knoflook. Echte seizoensproducten zijn paddestoelen, bosvruchten, hazelnoten en truffels. In de dorpen en steden in het achterland worden kazen, melk en vleeswaren geproduceerd. In de kuststreek worden vooral visspecialiteiten gegeten. Zo zijn er de mosselen van La Spezia, krab en kreeft, tonijn, ansjovis en vele andere soorten vis uit Camogli, Imperia, Monterosso, Noli en Santa Margherita Ligure. De visspecialiteiten van Alassio zijn ‘salumi di pesce’, ‘bottarga’ en ‘mosciame’. De basis in deze specialiteiten wordt gevormd door dagverse tonijn.

CAMPINGS (advertenties)

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de mooie Bloemenrivièra? Bij ANWB camping pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > ANWBcamping.nl
Sunweb.nl
Sunweb heeft een groot aantal autovakanties naar de Italiaanse Rivièra in de aanbieding. Profiteer van veel vroegboekkorting!
Meer info > Sunweb.nl