GESCHIEDENIS VAN DE ITALIAANSE KEUKEN

De Italiaanse keuken is één van de oudste keukens ter wereld. De keuken is afgeleid van de oude Romeinse en Griekse gastronomische tradities. Sommige gerechten, zoals polenta, worden vandaag de dag precies hetzelfde bereid als duizenden jaren geleden. Germaanse invallen hadden invloed op de Romeinse gerechten en gewoonten en de renaissance zorgde voor nog meer smaak en verfijning in de gerechten. Marco Polo en andere Italiaanse reizigers maakten reizen naar het verre oosten en brachten allerlei nieuwe specerijen en exotische vruchten mee naar huis. Volgens velen is pasta een afgeleide van de Aziatische noodles en werd dit idee door Italiaanse koopmannen geïntroduceerd.

Tomaten, appels van goud, kwamen oorspronkelijk uit Amerika. Ze werden in Europa geïntroduceerd door de ontdekkingsreizigers. Het Italiaanse klimaat bleek uitstekend voor de kweek van tomaten. Zodoende groeide de tomaat uit tot een van de belangrijkste ingrediënten van de Italiaanse keuken. Salsa di pomodoro, tomatensaus, vormt de basis in veel Italiaanse gerechten. Ook olijfolie en wijn hebben een grote invloed gehad.

CAMPINGS (advertenties)

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de mooie Bloemenrivièra? Bij ANWB camping pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > ANWBcamping.nl
Sunweb.nl
Sunweb heeft een groot aantal autovakanties naar de Italiaanse Rivièra in de aanbieding. Profiteer van veel vroegboekkorting!
Meer info > Sunweb.nl