GASTRONOMIE

De keuken van Ligurië is typisch mediterraan: olijfolie, groenten en aromatische kruiden zorgen voor eenvoudige maar voedzame maaltijden. Deze gezonde maaltijden worden vergezeld door heerlijke wijnen die in de provincie worden gemaakt. De gastronomische specialiteit is de pesto, een heerlijke basilicumsaus. Het is hét symbool van Ligurië en een ambassadeur voor de Ligurische keuken overall ter wereld. Andere bekende gerechten zijn ‘buridda’, gemaakt met vis, aardappelen en bonen; ‘cima’, vlees gevuld met verschillende groenten. Stokvis wordt ook veel in de lokale keuken gebruikt.

In het achterland is er een overschot aan kastanjebomen en paddestoelen. Vooral paddestoelen hebben een belangrijke plek in de keuken verworven. Ze worden gebakken ‘alla Genovese’, met aardappelen, olie en knoflook of gebakken in broodkruimels. Je kunt zelfs meegaan met de lokale bevolking op paddestoelenjacht. Vlakbij de grens met Piedmont kan je zelfs truffels vinden. Er zijn veel originele lokale recepten te vinden voor zoete specialiteiten. Een heerlijke manier om een diner te beëindigen is met een likeur zoals de lokaal geproduceerde ‘nocino’ of ‘luigia’. Focaccia en farinata is simpel maar heerlijk voedsel en zijn een lekkere snack voor tussen de middag.

CAMPINGS (advertenties)

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de mooie Bloemenrivièra? Bij ANWB camping pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > ANWBcamping.nl
Sunweb.nl
Sunweb heeft een groot aantal autovakanties naar de Italiaanse Rivièra in de aanbieding. Profiteer van veel vroegboekkorting!
Meer info > Sunweb.nl