EETGEWOONTEN

Zoals het gezegde gaat, ‘als je in Romebent, gedraag je je als Romein’. Veel toeristen snappen weinig van de Italiaanse eetcultuur terwijl die zo belangrijk is. De echte Italiaanse keuken is te vinden is de kleine trattoria’s die worden gerund door een familie. Daar vind je de oude streekgerechten die al sinds mensenheugenis volgens een vast recept worden gemaakt.

Italianen eten twee maaltijden per dag. Ze slaan normaal gesproken het ontbijt over en drinken in de ochtenduren alleen een kop koffie, vaak een cappuccino. Veel koffie in de melk is een echt Italiaans ritueel. Cappuccino wordt alleen in de ochtenduren gedronken. Doordat er veel melk bij de cappuccino wordt gegoten, is deze zwaar voor de maag. Na afloop van een diner zal een echte Italiaan dan ook nooit een cappuccino bestellen. Tijdens de lunch moet je wel goed uitgerust en met een lege maag aankomen want je wordt overladen met spijzen. De lunch wordt gewoonlijk geserveerd tussen 13.00 en 14.30 maar de lunch kan gerust uitlopen tot 16.00. Vaak wordt er al wijn geschonken bij de lunch.

Het diner begint pas rond 20.00 en loopt vaak door tot middernacht. De Italianen zijn langzame eters. Ze kauwen goed en proeven alles heel secuur. Zodoende kunnen ze enorme borden voedsel wegwerken. Vaak gaan er wel twee flessen wijn per persoon doorheen op een avond. Uitbaters zien graag dat toeristen de tijd nemen voor hun maaltijd, het zijn namelijk trotse mensen. Kortom, rustig eten, gezellig praten en vooral genieten van de heerlijke gerechten.

CAMPINGS (advertenties)

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de mooie Bloemenrivièra? Bij ANWB camping pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > ANWBcamping.nl
Sunweb.nl
Sunweb heeft een groot aantal autovakanties naar de Italiaanse Rivièra in de aanbieding. Profiteer van veel vroegboekkorting!
Meer info > Sunweb.nl