DRANKEN

In Ligurië wordt voorafgaand aan de maaltijd een aperitivo gedronken en na afloop een digestivo. In bijna alle restaurants kun je prosecco, een droge witte mousserende wijn, bestellen als aperitief. Het is een goed alternatief voor champagne. De wijn wordt gemaakt van een witte druivensoort, de prosecco. Het alcoholgehalte in de wijn is laag en wordt dan ook vaak tijdens de lunch gedronken. Na afloop van het kiezen de meeste mensen voor een grappa maar het gebeurt ook vaak dat er wordt gekozen voor een marsala, een zoete wijn uit Sicilië. Bij het eten wordt natuurlijk de plaatse vino di casa, de huiswijn, gedronken. Zelfs kinderen drinken wijn, al wordt dit wel aangelegd met mineraal water of cola. Kleine kinderen krijgen aranciata (een soort sinaasappelsap) of limonata (een soort limonade) te drinken.

CAMPINGS (advertenties)

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de mooie Bloemenrivièra? Bij ANWB camping pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > ANWBcamping.nl
Sunweb.nl
Sunweb heeft een groot aantal autovakanties naar de Italiaanse Rivièra in de aanbieding. Profiteer van veel vroegboekkorting!
Meer info > Sunweb.nl