ETEN EN DRINKEN

Eten is in Italië een serieuze aangelegenheid. De bewoners van Ligurië zijn trots op hun goede keuken en uitstekende wijnen. Er wordt dan ook veel tijd doorgebracht aan de eettafel. De Ligurische keuken is van oudsher een land- als een zeekeuken geweest. De groententuinen, olijfboomgaarden en kruidentuinen van de regio leveren alles wat nodig is voor de bereiding van smakelijke gerechten. Als de ingrediënten vers zijn, komen er overheerlijke schotels op tafel. De bekendste specialiteit is pasta met pesto, een groene saus van basilicum, knoflook, olijfolie, pijnboompitten en parmezaanse kaas. Ook aan te bevelen is ‘pansotti alla salsa di noci’, met ricotta en kruiden gevulde deegwaren in walnotensaus. Een geraffineerd pastagerecht is ’tagliolini’ met zwarte inktvissugo. Een van de klassiekers onder de hoofdgerechten is konijn op Ligurische wijze. Het wordt langzaam gesmoord met rode wijn, rozemarijn, salie, knoflook, tomaten, olijven en pijnboompitten.

CAMPINGS (advertenties)

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de mooie Bloemenrivièra? Bij ANWB camping pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > ANWBcamping.nl
Sunweb.nl
Sunweb heeft een groot aantal autovakanties naar de Italiaanse Rivièra in de aanbieding. Profiteer van veel vroegboekkorting!
Meer info > Sunweb.nl