PRIAMAR FORT

Dit imposante fort is van significante betekenis geweest in de geschiedenis van Savona. Tegenwoordig is het multifunctioneel centrum waar culturele evenementen worden gehouden en tevens zijn er enkele musea gehuisvest. Priamer is het historische symbool van Savona. Enkele eeuwenlang was het een belangrijk fort dat was gebouwd om de haven te beschermen.

De originele fortificatie werd gebouwd in de Romeinse tijd maar werd verwoest in de 8ste eeuw. Na de Saraceense invasies werd het fort weer opgebouwd. In de eeuwen die volgden groeide het fort uit tot het middelpunt van Savona. Tijdens de Genuese overheersing werd het fort uitgebreid en aangepast. Het fort kreeg een andere taak toebedeeld, namelijk het bewaken van het territorium en het in bedwang houden van de stad Savona.

Belangrijke veranderingen aan het fort vonden ook plaats in 1683-1685 in in de gehele 18de eeuw. In 1830-1831 werd het fort gebruikt als gevangenis. Giuseppe Mazzini heeft hier een tijd achter de tralies doorgebracht. Na een lange periode van verval begon het stadsbestuur met herstelwerkzaamheden. Het doel was om het fort in oude glorie te herstellen en er verschillende culturele instanties in onder te brengen. Vandaag de dag worden er vele wisselende exposities georganiseerd en zijn er vier musea gevestigd: het archeologische museum, het Renata Cuneo museum, het Sandro Pertini museum en het Pinacoteca Civaca.

CAMPINGS (advertenties)

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de mooie Bloemenrivièra? Bij ANWB camping pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > ANWBcamping.nl
Sunweb.nl
Sunweb heeft een groot aantal autovakanties naar de Italiaanse Rivièra in de aanbieding. Profiteer van veel vroegboekkorting!
Meer info > Sunweb.nl