OUDE HAVEN – GENUA

De oude haven van Genua staat vandaag de dag weer in het middelpunt van de belangstelling. Niet zozeer als een handelscentrum zoals in vroeger tijden het geval was maar meer in toeristisch en cultureel opzicht. Het moderne voorkomen van het gebied mixt de moderne, functionele elementen met de oudere. Soms worden deze oudere elementen in een modern jasje gegoten zoals gebeurd is bij de futuristische Bigo lift. Het ontwerp van de lift is afgeleid van een scheepsmast. Een grote, roterende lift brengt de bezoekers naar een hoogte van veertig meter. Vanaf die hoogte heb je een schitterend uitzicht op de oude stad en oude haven van Genua.

In dit gebied zijn vele toeristische attracties te vinden. Je moet zeker een bezoek brengen aan het aquarium, een van de grootste ter wereld. De pier in de haven is ook aan de tijd aangepast. Het maakt nu onderdeel uit van een moderne haven waar tal van moderne schepen kunnen aanmeren. Door de strategische ligging is de oude haven een ideaal vertrekpunt om de stad Genua of de Lingurische kustlijn te verkennen.

Handige links:
Porto Antico – officiële website

CAMPINGS (advertenties)

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de mooie Bloemenrivièra? Bij ANWB camping pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > ANWBcamping.nl
Sunweb.nl
Sunweb heeft een groot aantal autovakanties naar de Italiaanse Rivièra in de aanbieding. Profiteer van veel vroegboekkorting!
Meer info > Sunweb.nl