CHRISTOFFEL COLUMBUS

De naam Columbus, ontdekker van de nieuwe wereld, zal je overal in Genuategenkomen. Je wordt begroet door zijn standbeeld zodra je van het station Porta Principe de Piazza Acquaverde op loopt. Zelfs het vliegveld heet Aeroporto Cristoforo Colombo. In het 17de-eeuwse Palazzo Belimbau, dat op de oude stadsmuren is gebouwd, heeft de Genuese kunstenaar Tavarone het leven van de ontdekkingsreiziger in een serie fresco’s uitgebeeld. In de Sala del Sindaco in Pallazzo Tursi aan de Via Garibaldi vind je drie brieven van zijn hand. Het staat niet vast of Columbus in Genua is geboren. Het gemeentearchief vermeldt echter wel zijn vader en verschillende huizen van het gezin. Het kleine, met klimop begroeide huis naast de Porta Soprana is wellicht het huis geweest waar zijn passie voor de zee zich voor het eerst openbaarde.

CAMPINGS (advertenties)

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de mooie Bloemenrivièra? Bij ANWB camping pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > ANWBcamping.nl
Sunweb.nl
Sunweb heeft een groot aantal autovakanties naar de Italiaanse Rivièra in de aanbieding. Profiteer van veel vroegboekkorting!
Meer info > Sunweb.nl