BEGRAAFPLAATS VAN STAGLIENO

De begraafplaats van Staglieno is aangelegd tussen 1844 en 1851. Er liggen enkele beroemde personen begraven zoals Mazzini, Bixio, Constance Lloyd, de vrouw van Oscar Wilde, de acteur Gilberto Govi en Caterina Campodonico. Op de begraafplaats kom je veel verschillende stijlen tegen. De galeries, trappenhuizen en kapellen zijn gerelateerd aan het realisme, symbolisme, art nouveau en art deco. Bezoekers kunnen genieten van vele kunstwerken die zijn gemaakt door onder andere Barabino, Resasco, Varni, Rivalta, Bistolfi, Ximenes, Canonica, Rubino en Messina.

Vandaag de dag is de begraafplaats een monumentaal complex dat dringend toe is aan restauratie. Het gemeentebestuur van Genua heeft dit ook ingezien en is al voorzichtig gestart om de meest verweerde delen op te knappen. Daarnaast wordt er ook gewerkt om de kunstschatten meer bekend te geven. Zo komt er in de nabije toekomst een fotoalbum online waarin veel van de kunstschatten uitgebreid worden beschreven.

Handige links:
– Cimitero di Staglieno – officiële website
– Comune Genova – officiële website

CAMPINGS (advertenties)

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de mooie Bloemenrivièra? Bij ANWB camping pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > ANWBcamping.nl
Sunweb.nl
Sunweb heeft een groot aantal autovakanties naar de Italiaanse Rivièra in de aanbieding. Profiteer van veel vroegboekkorting!
Meer info > Sunweb.nl