ALTA VIA

De Alta Via is een reisroute die je voert door heel Ligurië. De route kan worden volbracht per mountainbike, paard of te voet. Onderweg passeer je schitterende landschappen. De meer dan 400 kilometer lange route voert je van Ventimiglia naar Ceparana. Onderweg kom je langs vele panorama’s zoals die op de Ligurische Zee, op het eiland Corsica en natuurlijk het uitzicht op de Apennijnen. De Alta Via doorkuist het binnenland van vier Ligurische provincies en is onder te verdelen in twee fascinerende werelden: de Ligurische hellingen met de kenmerkende kustvegetatie die typisch mediterraan is en de hellingen die uitkijken op de Po-vallei met de typische hoge vochtigheid.

Een route met 43 stops kan worden gevolgd in een paar uur of in een paar dagen. De lengte hangt tevens af van het te gebruiken vervoersmiddel: te voet, per paard of per mountainbike. Je kan er ook voor kiezen om onderweg van vervoermiddel te veranderen zolang je maar rood-witte bewegwijzering van de route blijft volgen. De route is onderverdeeld in acht zones: Nervia vallei, Ligurische Alpen, Melogno, Beigua, Praglia, Scoffera, Zatta en Vara.

Handige links:
Alta Via – officiële website

CAMPINGS (advertenties)

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de mooie Bloemenrivièra? Bij ANWB camping pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > ANWBcamping.nl
Sunweb.nl
Sunweb heeft een groot aantal autovakanties naar de Italiaanse Rivièra in de aanbieding. Profiteer van veel vroegboekkorting!
Meer info > Sunweb.nl