STEDEN & CULTUUR

Liefhebbers van culturele vakantie kunnen alvast boeken voor de Italiaanse Riviëra. Deze regio heeft namelijk alles te bieden op cultureel gebied, van mooie musea tot oude kerken, van idyllische dorpjes tot afgelegen kloosters. U moet zeker een bezoek brengen aan Cinque Terre, een rotsachtig kustgebied aan de Riviera di Levante dat zich uitstrekt van Monterosso al Mare tot Riomaggiore in het zuidoosten. De naam verwijst naar vijf spectaculair gelegen dorpjes die zich vastklampen aan de rand van de duizelingwekkend hoge kliffen: Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore. Vroeger waren de dorpen uitsluitend toegankelijk over zee en zelfs vandaag de dag is er geen autoweg die de plaatsen onderling verbindt. Wel loopt er een oud voetpad langs de steden dat u zeker moet bewandelen.

Als u een liefhebber bent van moderne kunst, raden wij u aan om af te reizen naar de grootste stad van de Italiaanse Rivièra, Genua.Het Museum van de Moderne Kunst is ondergebracht in de 19de-eeuwse Villa Croce welke is omgeven door een publiek toegankelijk park. In het museum staan meer dan 3000 abstracte Italiaanse en internationale kunstwerken uit de periode 1939-1980 tentoongesteld. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan de Genuese en Ligurische kunst uit de tweede helft van de 20ste eeuw en Italiaanse tekeningen uit de tweede helft van de 20ste eeuw.

Naast enkele musea kunt u in Genua ook een bezoek brengen aan enkele oude kerken en aan de oude haven. Hier zijn tal van leuke restaurantjes gevestigd alwaar u de dag passend kunt afsluiten met een heerlijk diner. Ook in Toscane vind je allerlei leuke woningen.

CAMPINGS (advertenties)

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de mooie Bloemenrivièra? Bij ANWB camping pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > ANWBcamping.nl
Sunweb.nl
Sunweb heeft een groot aantal autovakanties naar de Italiaanse Rivièra in de aanbieding. Profiteer van veel vroegboekkorting!
Meer info > Sunweb.nl