Zwemmen

De zeewaterkwaliteit van de Italiaanse-Rivièra is zonder meer uitstekend te noemen. Dit geldt helaas niet voor de zee in de buurt van Genua. In deze drukke havenstad wordt nog wel eens expres olie en andere chemicaliën geloodst. Het westelijke gedeelte van de Rivièra, tussen Ventimiglia en San Remo, wordt gekenmerkt door kiezelstranden en een heldere zee. Hier kan je heerlijk zwemmen en kunnen kleine kinderen genieten van de ondiepe branding. De liefhebbers van zandstranden doen er verstandig aan om een bezoek te brengen aan de kustplaatsen Diano Marina, Laigueglia, Alassio en Finale Ligure. Helaas is de zee voor deze plaatsen vaak overvol tijdens de zomermaanden. Oostelijker, bij de plaatsen als Spotorno en Celle Ligure, is het rustiger en vreedzamer. Bij de meeste stranden staat aangegeven of de kwaliteit van het zeewater in orde is. Ga dan ook niet de zee in als dit staat aangegeven.

Handige links:
Blue Flag – officiële website

CAMPINGS (advertenties)

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de mooie Bloemenrivièra? Bij ANWB camping pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > ANWBcamping.nl
Sunweb.nl
Sunweb heeft een groot aantal autovakanties naar de Italiaanse Rivièra in de aanbieding. Profiteer van veel vroegboekkorting!
Meer info > Sunweb.nl