Surfen

Vooral in de herfst- en wintermaanden gebeurt het dat de zee aan kracht wint. Dit komt tot uiting in hoge golven die kapotslaan op de stranden aan de Italiaanse-Rivièra. Dit fascinerende schouwspel mag je niet missen. Het is in deze periode dat de die-hard surfers de zee opgaan en de kust veranderen in een klein Hawaï. Tussen Varigotti en Pietra Ligure zijn de condities voor deze sport uitstekend.

Aan de kust zijn er golven voor alle niveaus: de krachtige en hoge golven bij Finale en de kleinere bij Pietra Ligure. Een andere groep watersporters houdt naast de golven ook nog eens de wind in de gaten. De kite-surfers, surfers die worden voortgetrokken door een grote vlieger, maken de mooiste en hoogste sprongen waarbij ze zich goed vasthouden aan de vlieger. De omstandigheden voor deze sport zijn in dit gebied perfect en het mag dan ook geen verrassing heten dat de wereldkampioen, Luca De Pedrini, hier is begonnen met deze sport.

CAMPINGS (advertenties)

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de mooie Bloemenrivièra? Bij ANWB camping pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > ANWBcamping.nl
Sunweb.nl
Sunweb heeft een groot aantal autovakanties naar de Italiaanse Rivièra in de aanbieding. Profiteer van veel vroegboekkorting!
Meer info > Sunweb.nl