Skien

Hevige sneeuwval staat in Ligurië garant voor een uitstekend sneeuwseizoen. Het is waar dat je het aantal skigebieden in Ligurië op één hand kunt tellen, desondanks zijn ze zeker de moeite waard. Je kunt skiën achter Imperia bij Monesi, bij Alberola in de provincie Savona en bij Santo Stefano in de buurt van Genua. De Colle Melosa, Calizzano en Sassello zijn skigebieden waar het cross-country skiën goed beoefent kan worden.

Santo Stefano D’Aveto is het grootste skiresort in Ligurië. Het ligt op de hellingen van de bergen Maggiorasca en Bue op een hoogte van 1200 meter. Er zijn drie afdalingen en er is een 32 kilometer lange loipe gemarkeerd. Deze loopt van Rocca d’Aveto naar Monte Penna. Als je wilt skiën boven de zee is Alberola di Sassello de aangewezen plaats. Drie skiliften verbinden 8 kilometer aan afdalingen in dit aantrekkelijk dorpje.

Monesi is een ander bekend skiresort. Het is gelegen in de Ligurische Alpen op een hoogte van 1400 meter en ligt bij de Franse grens. Deze stad is sinds de jaren tachtig een populair skiresort vanwege de nabijheid van de Italiaanse-Rivièra. Het ligt slechts op 55 kilometer afstand van Imperia. Er zijn verschillende skiliften die je naar verschillende afdalingen brengen. Neem zeker een keer de skilift naar de top van de Saccarello (2200 m). Vanaf deze bergtop heb je een schitterend uitzicht op de Maritieme Alpen en de Ligurische Zee.

Handige links:
– Skiclub Stefano
– Cai Ligure

CAMPINGS (advertenties)

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de mooie Bloemenrivièra? Bij ANWB camping pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > ANWBcamping.nl
Sunweb.nl
Sunweb heeft een groot aantal autovakanties naar de Italiaanse Rivièra in de aanbieding. Profiteer van veel vroegboekkorting!
Meer info > Sunweb.nl