Paardrijden

De laatste jaren zijn veel mensen, voornamelijk natuur- en dierliefhebbers, enthousiast geraakt over het paardrijden tijdens de vakantie. Ligurië is de ideale plek voor die enthousiastelingen vanwege de variëteit aan landschappen, het grote percentage groene gebieden en de ongekende hoeveelheid ruiterpaden. Zowel de beginnende als de gevorderde ruiter beleeft hier zonder twijfel een mooie tijd. Je moet dan natuurlijk niet van de ruiterpaden afwijken en nooit alleen rijden. Je moet tevens de adviezen opvolgen van de informatiebureaus.

De Ligurische Alta Via, die dwars door de region loopt van oost naar west, is zonder enige twijfel de meest charmante route. Vooral gezeten op de rug van een paard ervaar je de verscheidenheid aan landschappen op een geweldige manier. Er bestaan eendaagse excursies te paard maar helemaal geweldig zijn de meerdaagse excursies. Je overnacht dan in een hotel dat tevens de beschikking heeft over een stal voor de paarden. Veel delen van de Ligurische Alta Via hebben faciliteiten voor deze excursievorm. Ga voor meer informatie naar een plaatselijk toeristeninformatiebureau.

CAMPINGS (advertenties)

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de mooie Bloemenrivièra? Bij ANWB camping pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > ANWBcamping.nl
Sunweb.nl
Sunweb heeft een groot aantal autovakanties naar de Italiaanse Rivièra in de aanbieding. Profiteer van veel vroegboekkorting!
Meer info > Sunweb.nl